Sortiment

Teknikarvs egna förarplatsfilmer

Teknikarv erbjuder följande egenproducerade förarplatsfilmer. Enhetsporto till privatpersoner inom Sverige på 35 kr tillkommer på alla beställningar.

  Cabride Hallandsåsen (bestnr TAM40)
En resa över Hallandsåsen mellan Ängelholm och Båstad med det nya dieselloket Vossloh Euro 4000. Det kraftigt försenade tunnelprojektet gör att den kurviga och branta delen av Västkustbanan fortfarande används.

Längd 56 min

DVD: 129 kr + porto
  Cabride Karlstad–Hallsberg (bestnr TAM42)
En resa med eftermiddagsgodståg från Karlstad på Nordvästra stambanan via Laxå till Hallsberg på Västra stambanan. Godståget väger nästan 1.500 ton och vi färdas i behaglig fart, och har några tågmöten på vägen.

Längd 128 min

DVD: 129 kr + porto
  Cabride Bohusbanan (bestnr TAM43)
En resa med X14-motorvagn på Bohusbanan mellan Göteborg och Strömstad. En sommarresa på en järnväg med varierande banstandard och stundvis låg hastighet. Resan visar hur linjen såg ut innan raset vid Småröd 2006 och även gamla linjen Skee-Strömstad är med.

Längd 155 min

DVD: 129 kr + porto
  Cabride Lysekilsbanan (bestnr TAM44)
Vi åker på Lysekilsbanan, med ett extratåg från Uddevalla till Lysekil i bästa vårväder. Järnvägsfrämjandet region väst och Arbetsgruppen för Bohusbanan arrangerade en resa, för att uppmärksamma den kraftigt nedläggningshotade järnvägen och visa att modern persontrafik är möjlig.

Längd 173 min

DVD: 129 kr + porto
  Cabride Dm3 Kiruna–Narvik del 1 (bestnr TAM45)
En resa i förarhytten på ett Dm3-lok som drar ett malmtåg med 52 vagnar mellan Kiruna och Narvik. Det är en vinterdag när Dm3-loken fortfarande drar de flesta tågen på Norra Malmbanan. Vi visar hela resan från Kiruna till Narvik. Filmat med två kameror så de finns några enstaka klipp åt sidan och bakåt det långa tåget. Vi åker med Dm3 Josefina som dagarna innan fått nysvarvade hjul och nyrenoverade koppelstänger. Ändå får uppleva hur Dm3-loket får arbeta hårt och skakigt likt ett ånglok med det tunga tåget i flera av de kraftiga stigningarna.

Längd 218 min

DVD: 129 kr + porto
  Cabride Dm3 Narvik–Kiruna del 2 (bestnr TAM46)
Återresan med tomtåget från Narvik till Kiruna med ovanstående film. Vi visar hela resan från Narvik till Kiruna. Filmat med två kameror så de finns några enstaka klipp åt sidan och bakåt det långa tåget. På hemresan är högsta hastigheten 60 km/h så resan österut går något snabbare än den tidigare resan med det lastade tåget.

Längd 185 min

DVD: 129 kr + porto
  Cabride Iore Svappavaarabanan (bestnr TAM47)
Vi åker på Svappavaarabanan, Kiruna–Svappavaara, i bästa försommarväder. Dragkraft är ett Iore-lok, Sveriges starkaste lok, och tåget består av 68 vagnar lastade med råmalm från gruvan i Kiruna till pelletsverket i Svappavaara. Innehåller även korta inslag från lastning av malmtåg med hjullastare i Kiruna, och lossning och lastning i Svappavaara.
Längd 82 min

DVD: 129 kr + porto
  Cabride X2000 Stockholm–Sundsvall (bestnr TAM48)
Vi åker på Ostkustbanan, Stockholm–Sundsvall, en höstdag med SJs snabbtåg X2000. Det är en resa på drygt 3 timmar som börjar på fyrspår och dubbelspår genom Uppland och fortsätter på enkelspåriga kurviga banan längs Ostkusten. Vi åker via Arlandabanan eftersom X2000 stannar vid Arlanda station. Vi åker i manövervagnen så ni får uppleva hur den lutar i skarpa kurvor.
Längd 190 min

DVD: 129 kr + porto
  Cabride Trelleborg-Malmö (bestnr TAM49)
Tågab kör ett extratåg från Trelleborg med transport av ett nytt Iore-lok som ska till LKAB i Kiruna. Filmen visar lossning av Iore-loket från färjan som kommit från Rostock. Därefter fortsätter vi hela sträckan Trelleborg–Malmö godsbangård filmad från förarhytten på Rc2-loket.
Längd 48 min

DVD: 129 kr + porto
  Cabride Malmberget-Luleå (bestnr TAM50)
Vi åker på södra Malmbanan, från Malmberget till Luleå, en sommardag. Dragkraft är ett Iore-lok, Sveriges starkaste lok med en effekt på 10.800 kW. Tåget väger 8.148 ton och består av 68 vagnar lastade med pellets från gruvan i Malmberget till malmhamnen utanför Luleå.
Längd 273 min

DVD: 129 kr + porto
  Förarplats Skelleftebanan Bastuträsk-Skelleftehamn (bestnr TAM57)
Vi åker Skelleftebanan från Bastuträsk till Skelleftehamn i fint höstväder. Linjen är filmad från ett extratåg draget av Ma nr 403 från Bergslagernas järnvägssällskap. TGOJs Ma-lok drog under många år kopparsligtåg åt Boliden på sträckan.
Längd 62 min

DVD: 129 kr + porto

 

Priserna gäller t o m 2023-10-31, eller så länge lagret räcker.

 

Slutsålda filmer

Följande film är slutsåld, filmen kan naturligtvis finnas i enstaka exemplar hos någon återförsäljare.

  Cabride X2000 Göteborg-Stockholm (bestnr TAM41)
X2000-tågen på Västra stambanan mellan Stockholm och Göteborg blev Sveriges första snabbtågsförbindelse. Vi gör en resa med tåget i förarhytten i hastigheter på upp till 200 km/h och gör uppehåll endast på några få stationer.

Längd 180 min SLUTSÅLD.

Teknikarv.se – Video och böcker från Teknikarv
© Peter Berggren 1998–2023
Senast uppdaterad 2023-02-27.