Bergslagsbanan 125 år

TAM25

  Bergslagsbanan 125 år  (bestnr TAM25)
Bergslagsbanans 125-årsjubileum firades i oktober 2004 med tåg mellan Göteborg och Åmål av föreningarna BJs och JÅÅJ. Tre ånglok var i drift under dagen och fick tillsammans dra jubileumståget en sträcka.

SLUTSÅLD

Inramat av bästa höstväder genomfördes firandet av Bergslagsbanan 125 år. Jubileet var koncentrerat till södra Bergslagsbanan mellan Åmål och Göteborg, och extratåg kördes av BJs och JÅÅJ.
   Det var folkfest med tal och musik på stationerna där jubileumståget stannade. I Nygård genomförde man en symbolisk invigning av dubbelspårsbygget Trollhättan–Göteborg. Vid granarna Fredrik norr om Prässebo avtäcktes en minnestavla i samband med att man deklarerade platsen som ett officiellt minnesmärke från bygget av Bergslagsbanan.
   I filmen följer vi BJs tåg från Göteborg. Det blir möte med JÅÅJs tåg i Trollhättan och därefter följer vi den vidare färden med BJs och JÅÅJs tåg sammankopplade till Åmål. Jubileumståget har då tre ånglok och 13 vagnar.

Filmen är textad både på svenska och engelska. En perfekt julklapp för din järnvägsintresserade vän eller släkting i utlandet. Skivan är spelbar i datorer hela världen, för stationära spelare behövs en DVD-spelare som klarar PAL-skivor, dvs främst i Europa.

Omslag

Klicka på bilden för att se omslaget uppförstorat.   Klicka på bilden för att se omslaget uppförstorat.

Klicka på bilderna för att se omslagen uppförstorade i nytt fönster.

Filmdata Bergslagsbanan 125 år - TAM25

Längd   55 min
Typ   DVD-R
Format 4:3
Ursprungligt material DV, stereoljud
Redigering Digitalt
Ljudspår Valbart ljudspår med eller utan speaker
Textning Valbar textning i svenska eller engelska
Extramaterial Meny för val av avsnitt
Inga trailers etc i filmen

.

 


Teknikarv.se – Video och böcker från Teknikarv
© Peter Berggren 1998–2016
Senast uppdaterad 2016-03-14.