Avskedsresa till Tibro

TAM04

  Avskedsresa till Tibro  (bestnr TAM04)
Svenska motorvagnsklubben arrangerade en avskedsdag på Karlsborgsbanan mellan Skövde och Tibro i november 2006. Det var en av de sista chanserna att få åka banan inför den planerade nedläggningen.

Svenska motorvagnsklubben(SMoK) arrangerade en avskedsdag på Karlsborgsbanan mellan Skövde och Tibro en gråkall dag i november 2006.
   Karlsborgsbanan har länge varit nedläggningshotad. SJ upphörde med persontrafiken på sträckan 1986 och godstrafiken 1993. Därefter har dock godstrafik förekommit i privat regi. Delen mellan Tibro och Karlsborg stängdes redan 2003. Hösten 2006 aviserade Banverket att man avsåg stänga banan helt och upphöra med underhållet.
   SMoK bestämde sig då att ordna en avskedsdag med extratåg mellan Skövde och Tibro. Resorna gjordes med föreningens motorvagnar i Y6- generationen. I filmen följer vi resorna från tåget och från sidan av spåret. Många scener är filmade från motorvagnarna så man kan se mycket av linjen.
   Banan stängdes inte som planerat. Även 2007 gick enstaka extratåg. När det allra sista tåget rullar återstår ännu att se.

Omslag

Klicka på bilden för att se omslaget uppförstorat.   Klicka på bilden för att se omslaget uppförstorat.

Klicka på bilderna för att se omslaget uppförstorade i nytt fönster.

Filmdata Avskedsresa till Tibro - TAM04

Längd   40 min
Typ   DVD-R
Format 16:9
Ursprungligt material DV och Dvcam
Redigering Digitalt
Ljudspår Valbart ljudspår med eller utan speaker
Textning Valbar textning i svenska eller engelska
Extramaterial Meny för val av avsnitt
Inga trailers etc i filmen

.

 


Teknikarv.se – Video och böcker från Teknikarv
© Peter Berggren 1998–2016
Senast uppdaterad 2016-03-14.